Op een zonovergoten sportpark Wienus wist Hegelsom vrij eenvoudig af te rekenen met BEVO waardoor het kampioenschap steeds dichterbij komt voor de rood-witten.

Na een afgetekende midweekse overwinning op Koningslust stond op deze schitterende zondagmiddag de wedstrijd tegen BEVO op het programma. Nadat het tweede elftal van Hegelsom alvast het goede voorbeeld had gegeven door met 4-0 van zijn directe concurrent te winnen was het om half 3 aan het eerste elftal.

In de beginfase speelde het spel zich met name af op de helft van de Hegelsommers. Dit leidde echter niet tot grote kansen voor de bezoekers. Na een half uur spelen wordt er ook een vermeende overtreding gemaakt op een van de spelers van BEVO. Volgens de scheids is hier echter niets aan de hand en hij legt enkele minuten later de bal aan de andere kant zelfs op de stip. Deze strafschop is een koud kunstje voor aanvoerder Will Spreeuwenberg en met een welgemikte trap zet hij Hegelsom op een 1-0 voorsprong. Dit is ook direct de ruststand.

In de tweede helft heeft Hegelsom de overhand en komt BEVO nog amper in het spel voor. Na een uur voetballen kopt Will een corner terug voor het doel en is het Bram Cox die de bal een laatste tik kan geven waardoor het 2-0 wordt. Zo’n 10 minuten later krijgt Djen Verkoelen de bal op de paal. Deze gaat echter via een speler van de bezoekers alsnog het doel in. 3-0.

Weer 10 minuten later kopt Denny Bongers een bal op het doel. Deze gaat er echter nog niet in. Vanuit de rebound weet Guido Kauffeld er wel 4-0 van te maken. Om de middag compleet te maken is het in de 90e minuut opnieuw Guido die de bal prachtig de kruising in werkt en zo de eindstand van 5-0 op het scorebord zet.

Komende zondag staat de kraker uit bij Kessel op de planning. De thuisploeg doet nog mee in de strijd voor promotie en zal er dus alles aan doen om het de koploper zo lastig mogelijk te maken.