Het is spannend in de 3e klasse C: Met uitzondering van de nummers 1 en 2 (s.v. Laar en Merefeldia) bevindt het hele deelnemersveld zich binnen 8 punten van elkaar. Voor een klein honderdtal aan toeschouwers mochten de rood-witten van trainer Ron Spruit het vandaag opnemen tegen de nummer 3 op de ranglijst, VV Baarlo. Na een afgetekende 4-0 in de heenwedstrijd in oktober lijkt het een zware klus te worden deze zondagmiddag.

Echter, de wedstrijd is nog maar twee minuten oud als het tegendeel wordt bewezen. Vanuit een lange corner kopt Will Spreeuwenberg de bal bij de tweede paal terug waarna Guido Kauffeld beheerst de bal tegen het net schiet: 1-0. Het is meteen duidelijk met welk doel de 11 van Hegelsom het veld zijn ingestuurd. De roodwitten zijn scherp, winnen een groot deel van de duels en staan vaak op de goede plek. Dit resulteert in de 24e minuut in de volgende grote kans. Jordi Janssen geeft met een bekeken steekpass Guido Kauffeld de gelegenheid om zijn doelpuntenaantal te verdubbelen. Guido blijft wederom rustig en rond af: 2-0. Vijf minuten later wordt het zelfs 3-0 als Marc van Rens een foute terugspeelbal aan Baarlo-zijde genadeloos afstraft. Het contrast met de heenwedstrijd in Baarlo kon niet groter zijn, Hegelsom overklast in de eerste helft het Baarlose ensemble volledig, waarmee de wedstrijd eigenlijk al gespeeld lijkt.

Na de rust wordt de wedstrijd wat feller. De scheidsrechter voelt zich genoodzaakt een aantal gele kaarten uit te delen aan beide partijen. Baarlo komt iets beter in haar spel en creëert ook een aantal kansen. De meeste van hen missen echter kracht en/of richting, bij de overige schoten op doel staat keeper Sjors Witt (letterlijk in maagdelijk wit tenue vandaag) zijn mannetje. In de 90+1e minuut heeft invaller Chiel Teeuwsen nog de kans om zijn invalbeurt te bekronen met een goal, maar hij weet de bal helaas niet het lege doel in te schuiven.

Een verrassend maar fantastisch resultaat van het Hegelsomse team, waarmee de 5e plek (op 1 punt van de no. 3 MMC Weert) veiliggesteld wordt. Daarmee is een top-klassering in de 3e klasse in de laatste paar wedstrijden voor afzwaaiend trio Bart en Will Spreeuwenberg en Sjors Witt nog een reële mogelijkheid. Dan zal er volgende week in en tegen Sevenum

een mooi vervolg aan gegeven moeten worden.

Forza Hegelsom….