Na de doordeweekse zege tegen BEVO stond zondag 20 maart de thuiswedstrijd tegen GFC’33 op het programma voor Hegelsom 1. De uitwedstrijd werd slechts op de valreep in Hegelsoms voordeel beslecht, dus werd een lastig middagje verwacht. Het tegendeel bleek echter waar.

Na een korte aftastende beginfase stond al na zes minuten een Hegelsomse voorsprong op het bord. Uit een inworp belandde de bal bij Guido Kauffeld, die het overzicht behield en een prima assist gaf op Bram Clabbers. Het jonge talent rondde koelbloedig af voor de 1-0. Tien minuten later was het Marc van Rens die na een mooie steekpass alleen voor de keeper kwam. Met een mooie actie omspeelde hij deze en rondde met links af: 2-0. Ook hierna bleven de betere kansen voor de thuisploeg, al vielen er tot de rust geen doelpunten meer.

In de tweede helft zakte het spelpeil aanvankelijk naar een bedenkelijk niveau. GFC’33 gaf wat meer tegenstand maar geen van beide ploegen kwam tot uitgespeelde mogelijkheden. Halverwege de tweede helft kwam de 3-0 dan ook bijna letterlijk uit de lucht vallen. Denny Bongers zag de Grubbenvorster doelman wat ver voor zijn doel staan en waagde een poging van grote afstand. De bal was perfect afgemeten en belandde in het net. Even later was er de invalbeurt van de debuterende Benjamin Conteh. Hij was meteen gevaarlijk met zijn snelheid en gaf in de 85e minuut, na sterk voorbereidend werk van Marc van Rens, de assist voor het slotakkoord. Het was wederom Denny Bongers die al koppend zijn goede vorm van de laatste weken bevestigde met zijn tweede doelpunt van de middag: eindstand 4-0.

Hegelsom blijft hierdoor aan kop gaan in de 4e klasse E. Aanstaande donderdag 24 maart komt naaste achtervolger Kessel op bezoek op Sportpark Wienus. Komt dat zien!