In de alweer derde wedstrijd van het seizoen stond er vandaag voor de roodwitten van het duo Ron Spruit – John Kluskens een duel in en tegen Baarlo op het programma. Een op papier sterke tegenstander waar Hegelsom goed voor de dag zou moeten komen om met punten naar huis te gaan. In de eerste twee wedstrijden werd pas 1 punt verzameld, een heel contrast met het vorige (kampioens-)seizoen!

Klokslag 14:30 werd er afgetrapt op Sportpark De Meeren. Het eerste kwartier lijkt het spel beide kanten op te kunnen. Beide partijen krijgen kansen maar weten deze echter niet te verzilveren. Langzaam wordt dan echter duidelijk dat Baarlo het sterkere van het spel heeft. Dat resulteert na 20 minuten voetballen in een doelpunt. Bij een corner van Baarlo grijpt keeper Sjors Witt onverhoopt naast de bal, waarna Baarlo de bal over een (bijna) lege doellijn kan schuiven: 1-0.

Er volgen nog een aantal kansen voor de aanvallende linie van Baarlo in de eerste helft. Enkele worden op miraculeuze wijze door diezelfde Witt tot corner gepromoveerd, sommige schoten vliegen naast. Het is in de rust duidelijk dat er uit een ander vaatje getapt dient te worden.

De tweede helft vertoont echter hetzelfde beeld. Het inbrengen van een aantal wissels aan Hegelsomse zijde brengt daar geen verandering in. Baarlo knalt uit de startblokken en zet de 2, 3 en 4-0 op het scorebord. Het lijkt een beproefd concept: Een aanval via een van de twee buitenspelers wordt middels een strakke voorzet binnen gewerkt. Persoonlijke en collectieve fout(jes) liggen hier veelal ten grondslag. Overigens is de scheidsrechter ook niet foutloos: Bram Cox wordt tot zijn eigen schrik op een rode kaart getrakteerd voor een harde charge. Gelukkig leek de scheids er zelf ook van te schrikken en koos daarna voor de juiste kleur.

Volgende week volgt de kraker tegen Sparta’18 uit Sevenum, een wedstrijd die al jaren niet meer op het programma heeft gestaan. Het Hegelsomse collectief zal daarbij met wilskracht, energie en samenwerking ervoor moeten zorgen de drie punten in Hegelsom te houden!