Hegelsom en MMC Weert hebben afgelopen zondag de aanwezige toeschouwers een aantrekkelijke wedstrijd voorgeschoteld met veel kansen over en weer. Beide keepers staken echter in een uitstekende vorm en mede daardoor bleef het tot aan de rust 0-0.

In de eerste helft had Hegelsom lange tijd het beste van het spel en via goed uitgevoerde aanvallen kreeg het ook enkele kansen. Marc van Rens werd enkele malen in stelling gebracht maar zijn inzetten werden of geblokt of belanden recht in de handen van keeper Jacobs. Na een half uur spelen kwam MMC beter in zijn spel en kwam het enkele malen goed door op rechts.

Aanvaller Ilias Dari stichtte enkele keren gevaar voor het doel van Hegelsom maar sluitpost Witt was op zijn hoede.

Via een mooie aanval in de 34e minuut opgezet door Guido Kauffeld werd Marc van Rens door Denny Bongers vrijgespeeld maar zijn schot ging helaas net voorlangs. Aan de andere kant had Hegelsom even daarna geluk dat een aanvaller van MMC een teruggelegde bal op rand zestien volkomen vrij volledig miste.

Na rust een onveranderd spelbeeld en beide teams gingen weer driftig op zoek naar de openingstreffer. In de 50ste minuut kwam Hegelsom op voorsprong. Scheidsrechter Coopmans wees resoluut naar de stip nadat Bart Spreeuwenberg gehinderd werd binnen het elfmetergebied. De toegekende penalty werd onberispelijk ingeschoten door aanvoerder en broer Will Spreeuwenberg. Dit was het sein voor MMC om vol in de aanval te gaan wat in de 60ste minuut resulteerde in de verdiende gelijkmaker van de andere aanvoerder Stef Baetsen. Daarna werd MMC sterker en sterker en werd Hegelsom in de verdediging teruggedrongen. De verdediging hield echter stand waardoor het uiteindelijk net als in de thuiswedstrijd 1-1 bleef, en beide teams zich tevreden moesten stellen met een punt.

Volgende week zondag komt RKSVO uit Ospel op bezoek en zal Hegelsom er alles aan gelegen zijn om de punten in eigen huis te houden.