Op een drukbezocht sportpark Wienes stond de kraker tussen Hegelsom en Blerick op het programma. Waar de gasten punten nodig hebben om de nacompetitie voor degradatie te ontlopen maken de rood-witten nog kans op de nacompetitie om te promoveren naar de tweede klasse.

Het begin van de wedstrijd is erg rommelig waarbij de meeste dreiging van Blerickse zijde af komt. Na een kleine 10 minuten spelen wordt er een lange bal gegeven op Denny Bongers. Hierbij springt een verdediger van Blerick met de elleboog tegen het hoofd van Bongers aan. Hier volgt de eerste gele kaart van de wedstrijd.

De eerste echte grote kans volgt na een half uur spelen. Een voorzet van Denny vanaf links wordt teruggekopt door Guide Kauffeld en Marc van Rens staat dan klaar om de bal binnen te koppen.

Vlak voor rust volgt de eerste grote kans voor de bezoekers, na een goede combinatie door het centrum. Doelman Sjors Witt moet er aan te pas komen om de bal uit het doel te houden.

Hierna is het Marc van Rens die na een goede actie de bal met een afstandsschot op de paal werkt.

Het echte vuurwerk volgt in de tweede helft. Na een uur spelen kopt Bart Spreeuwenberg een corner van Denny Bongers binnen. Echter ligt 2 minuten later de 2-1 er al in. De gasten uit Blerick beginnen er weer in te geloven en voeren de laatste 20 minuten de druk op. Dit zorgt ook weer voor ruimte aan de andere kant. Marc van Rens loopt door op de keeper die de bal opzij wil geven maar Marc krijgt de bal tegen de voet en lijkt hem er alleen nog maar in te hoeven schuiven. De doelman van Blerick kan zijn fout net op tijd herstellen.

Dan volgt in minuut 86 zelfs de 2-2 voor Blerick. Ondanks dat grensrechter Erick Boots vlagt voor buitenspel blijft de gelijkmaker staan en denkt Blerick de nacompetitie te ontlopen. Echter ligt de bal er 3 minuten later alweer in aan de andere kant. Een voorzet van opnieuw Denny Bongers wordt door Marc van Rens op waarde geschat en hij schiet zijn tweede van de middag binnen.

Dan lijkt het gespeeld maar Blerick blijft aanvallen. In de extra tijd komen ze er nog een keer door en werken ze zelfs nog de 3-3 binnen. Hiermee ontloopt Blerick degradatie. Een aantal supporters van de zwart-witten komt het veld op om de gelijkmaker te vieren met de spelers.

De scheidsrechter dreigt hierop zelfs de wedstrijd tijdelijk stil te leggen. Wanneer de supporters weer achter de boarding staan mag Hegelsom toch aftrappen. De bal wordt nog naar voren gewerkt maar dit mag niet meer baten. Na een zinderende slotfase eindigt de laatste wedstrijd onder Ron Spruit in 3-3.

Volgend seizoen komt Hegelsom wederom uit in de 3e klasse. De trainer wordt vervangen en ook een aantal basisspelers hebben hun laatste wedstrijd voor Hegelsom gespeeld. De rood-witten zullen er echter alles aan doen om volgend seizoen weer een goed resultaat neer te zetten.