Hegelsom is goed begonnen na de winterstop en startte met een overwinning op Blerick. Omdat het hoofdveld op sportpark ’t Soarbrook van kunstgras wordt voorzien werd de wedstrijd op het B-veld gespeeld. Op dit hobbelige veld was het deze middag lastig combineren. Dit ging de ploeg van trainer Erick Verschuren beter af dan de rood witten uit Hegelsom. Blerick begon sterk en zette Hegelsom van meet af aan onder druk. In de 7e minuut leek Blerick op voorsprong te komen. Een voorzet vanaf rechts werd door eenieder gemist en de bal werd bij de tweede paal binnen gelopen. Op advies van de grensrechter van Hegelsom werd het doelpunt wegens buitenspel afgekeurd. De gehele eerste helft was Blerick de bovenliggende ploeg en aanvaller Dennis Meho was vaak een plaag voor de defensie van Hegelsom. Beide teams wisten vooralsnog geen kansen meer af te dwingen. Na 45 minuten stond nog steeds de brilstand op het scorebord en konden de toeschouwers zich even binnen op gaan warmen.

Ook na rust had Blerick het meeste balbezit en loerde Hegelsom vooral op de counter. Uit een van deze uitvallen wist Niek van der Sterren zijn eerste van het seizoen binnen te schieten. Uit een voorzet van Marc van Rens verschalkte hij van dichtbij keeper Hauser en zette de 0-1 op het scorebord. Blerick zette een tandje bij en enkele minuten na de openingstreffer had Hegelsom geluk dat Kevin Noordhuis langs de bal maaide anders was het waarschijnlijk de gelijkmaker geworden.

In het verdere verloop van de wedstrijd ebde de krachten bij Blerick weg en kreeg Hegelsom meer en meer ruimte om te counteren. Chiel Teuwsen verdubbelde 10 minuten voor tijd de voorsprong. Hij ging alleen op doel af omspeelde keeper Hauser en schoot de 0-2 binnen. Daarna was het verzet van Blerick gebroken.

Een belangrijke overwinning voor de mannen van Ron Spruit die door deze overwinning de laatste plek overdoen aan Brevendia. Volgende week zondag komt FCV op bezoek in Hegelsom en zijn er weer opnieuw punten te verdienen.