Het prachtige voorjaarsweer trok vele toeschouwers naar sportpark “Wienus”.

Hegelsom kwam goed uit de startblokken, nadat eerst Rik Huijs zijn schot op de handen van keeper Haenen uit elkaar zag spatten had Jordy Geurts de kans om Hegelsom op voorsprong te zetten maar zag zijn  inzet nog net geblokt worden door een verdediger van Meterik.

In de 17de  minuut kwam Meterik op voorsprong,  balverlies op het middenveld werd afgestraft en via een snelle uitval vakkundig uitgespeeld.  Hierna kwam Meterik beter in het spel en had een licht overwicht maar kwam niet echt tot uitgespeelde kansen.  Hegelsom kreeg nog wel enkele kansen. Djen Vercoulen zag zijn kopbal echter gekeerd worden door de keeper en Damian Linders had pech en zag zijn ziedend schot maar net langs gaan. Zodoende ging Meterik met een kleine voorsprong de rust in.

Na rust werd het meer een wedstrijd en ging het gelijk op. Al na 7 minuten kwam Meterik  op een comfortabele 0-2  voorsprong.

Een overtreding op goaltjesdief Dirk van Rengs werd bestraft met een penalty. Deze werd door hemzelf met enig fortuin verzilvert.  Toch kwam Hegelsom terug in de wedstrijd. Een prachtige crosspass van Djen Vercoulen  op Juul Janssen zette Juul vrij voor de keeper. Hij rondde koel af.

Niet veel later kreeg wederom Juul Janssen de kans om Hegelsom op gelijke hoogte te brengen maar ditmaal kwam keeper Haenen als overwinnaar uit de strijd en bracht knap redding.  Doordat verdediger Patrick Kellenaers geblesseerd raakte en er niet meer gewisseld kon worden kregen de voorwaartsen van Meterik meer ruimte in de laatste 10 minuten. Keeper Joris Hagens voorkwam met enkele knappe reddingen in de eindfase dat de kans op een gelijkspel nog mogelijk was. In de laatste minuut van de wedstrijd maakte Dirk van Rengs echter aan alle onzekerheid een einde en scoorde zijn tweede van de middag en stelde zo de zege van Meterik veilig. Meterik blijft hierdoor tweede gevolgd door  GFC dat 3 punten minder heeft echter met een wedstrijd minder. Hegelsom zakt door deze nederlaag naar de middenmoot maar kan zich donderdag alweer herpakken als Stormvogels op bezoek komt.