Op de bewolkte zondagmiddag 19 maart vond de wedstrijd tussen VV Hegelsom en Brevendia plaats. De gasten uit Stramproy staan 3 punten achter op Hegelsom. Zoals bekend liggen de teams nog heel dicht bij elkaar in de derde klasse C. Het was dan ook een belangrijke wedstrijd voor beide teams. Waar een deel van de toeschouwers achterbleef in de kantine om naar een andere, minstens net zo spannende eredivisiewedstrijd te kijken.

De wedstrijd begon goed voor de rood-witten. Na een kwartier spelen waren ze dan ook dichtbij de openingstreffer, toen Guido Kauffeld de bal op de lat kopte. Helaas was dit een van de weinige grote kansen in de eerste helft.

In de tweede helft voerde Brevendia de druk nog wat meer op. Echter was het in de 85e minuut raak voor de thuisploeg, toen Marc van Rens de bal in het doel schoot na een mooie steekpass van Denny Bongers.

Brevendia liet het er echter niet bij zitten en ging nog meer op zoek naar een doelpunt in de laatste minuten van de wedstrijd. Vlak voor het einde van de wedstrijd kregen ze hun beloning, toen ze de gelijkmaker maakten. Het gelijkspel was een goede weerspiegeling van de wedstrijd en de punten werden terecht gedeeld. Scheidsrechter Karavla kon de wedstrijd zonder ook maar een kaart uit te delen prima in de hand houden.

Volgende week staat de uitwedstrijd en derby tegen Melderslo op het programma. Door een 0-2 overwinning op RKSVO Staan beide ploegen nu op 23 punten en dus op een gedeelde 4e plek.