Op deze donkere maar droge zondagmiddag traden de mannen van Ron Spruit aan tegen Panningen, De nummer 5 van de competitie. Hegelsom moest het deze zondag doen zonder doelman Sjors Witt. Maar ook met Joep Rambags op doel is het de rood-witten gelukt om voor de zesde wedstrijd op rij de nul te houden.

De wedstrijd begon met een licht overwicht voor Hegelsom. Na zo’n 10 minuten spelen was daar de eerste kans van de wedstrijd. Marc van Rens kreeg de bal echter niet in het doel. Ook de corners die Hegelsom kreeg zorgden nog niet voor gevaarlijke situaties voor het doel van Panningen.

Na een klein half uur spelen kwam Marc van Rens in botsing met de doelman van Panningen. Gelukkig leek het een aantal minuten er op dat Marc de wedstrijd voort kon zetten.

Toen er zo’n 35 minuten gespeeld waren was Jordi Janssen gevaarlijk met een schot van afstand. Echter kon Panningen er na dit schot snel uitkomen met een counter. Bart Spreeuwenberg kon het schot er gelukkig uit halen.

Vlak voor rust kreeg Hegelsom weer een corner en de bal bleef hangen in het doelgebied. De bal kwam voor de voeten van Will Spreeuwenberg en hij kon de bal zo in het doel van de uitploeg schuiven. De scheids had in de aanloop naar het doelpunt echter een handsbal gezien waardoor het doelpunt werd afgekeurd.

In de tweede helft bleef het spel zich op het middenveld afspelen. In de 60e minuut kwam Bram Cox goed door aan de rechterkant alleen was zijn voorzet net te scherp voor Marc van Rens om de bal er in te kunnen koppen. Grote kansen bleven uit en ook invallers Bram Clabbers en Benjamin Conteh konden het verschil niet maken. Panningen drong nog wat meer aan en dacht misschien wel aan iets meer dan een punt mee te nemen uit Hegelsom maar dit was buiten Bart Spreeuwenberg gerekend die het ene na het andere schot kon blokken.

Een poging van Jordi Janssen werd nog voor het doel van richting veranderd maar dit resulteerde in een doeltrap voor Panningen. Zo bleef was de stand na 90 minuten precies dezelfde als die er om 14.30 op het scorebord stond met als grote verliezer de toeschouwers.

Volgende week gaat Hegelsom op bezoek bij TSC’04. Bij de nummer 11 van de competitie zal Hegelsom er alles aan doen om niet voor de derde keer op rij zonder doelpunten van het veld af te stappen.