Afgelopen zondag is dan eindelijk het lange wachten beloond. De eerste competitiewedstrijd van het vlaggenelftal sinds de (extra) lange zomerstop. Op de planning: America-thuis. De randvoorwaarden waren prima. Het weer was goed, de spelers fit en de toeschouwers klaar voor een nieuw seizoen. Enige minpunt was de nog steeds geschorste Thom Derks, die sinds december 2019 aan het wachten is op zijn eerste competitieminuten. De wedstrijd tegen America is zijn laatste schorsingsduel.

Na het eerste fluitsignaal werden de verhoudingen meteen duidelijk. Hegelsom drong aan en creëerde vrijwel direct veldoverwicht. Dit zorgde binnen 10 minuten voor de 1-0 van, door Djen Verkoelen. America reageerde met enkele schoten richting goal, maar keeper Sjors Witt hield zijn doel schoon. Dik 20 minuten in de wedstrijd werd er een speler van Hegelsom gevloerd in het strafschopgebied, wat resulteerde in een penalty. Will Spreeuwenberg maakte gretig gebruik van dit buitenkansje: 2-0.

In de minuten die volgde werd Hegelsom wat slordiger in de kansen. Hoewel nog steeds de bovenliggende partij werden schoten van o.a. Guido Kauffeld, Luc van Osch en Jordy Geurts niet gepromoveerd tot een goal. Dit duurde tot de 44e minuut. Uit een corner aan Americaanse zijde prikt Jordy Geurts dan toch de 3-0 binnen. Nog geen twee minuten later, een paar seconde voor de rust, weet hij er met een rake kopbal zelfs 4-0 van te maken.

Na de thee wijkt het spelbeeld niet af. Hegelsom drukt, maar verzuimt om de bal in het net te leggen. Het aantal corners dat de rood-witten in de tweede helft hebben gekregen is niet meer op 3 handen te tellen, maar hiervan wordt niet geprofiteerd. Buiten een of twee kansen voor de buren uit America (knap gered door keeper Sjors Witt) is de tweede helft dan ook weinig vermakelijk. Na 35 minuten in de tweede helft volgt dan nog eenmaal een juichmoment voor de Hegelsomse toeschouwers. Invaller Rik Huijs krijgt bij een ingestudeerde vrije trap op 20 meter van het doel de bal voor de voeten, en rond knap af.

Hiermee werd de eindstand op het bord gezet: 5-0. Een mooi resultaat, waar op voorhand natuurlijk voor getekend zou zijn. Gedurende de wedstrijd was er echter voldoende kans op meer. De basis is gelegd, volgende week heeft het elftal van Ron Spruit tegen VV Reuver de kans om aan de efficiëntie en effectiviteit te werken.