De thuiswedstrijd van Hegelsom 1 tegen FCV begon met een minuut stilte en een indrukwekkend eerbetoon van de supporters ter nagedachtenis aan Koen Linders, speler van Hegelsom 3 en vaste supporter van het eerste elftal.

Toen de rookwolken waren weggedreven op de wind, ontspon zich een gelijkopgaand duel met kleine kansjes aan beide zijden. Hegelsom had al in de 1e minute een voorsprong kunnen nemen, maar in het vervolg van de eerste helft waren de betere mogelijkheden voor de gasten uit ’t Ven. Hun midvoor schoot in de 34e minuut zelfs op de onderkant van de lat, en vlak voor rust werd een doelpunt van FCV afgekeurd wegens buitenspel – dit op advies van zijn Hegelsomse assistent. Dit was voer voor discussie tijdens de rust.

Na de rust nam Hegelsom steeds meer het initiatief en kreeg met name onder impuls van Denny Bongers en Niek van der Sterren enkele mogelijkheden op de openingstreffer. Het was echter Marc van Rens die deze uiteindelijk liet aantekenen middels een mooie geplaatste boogbal van net buiten het strafschopgebied, halverwege de tweede helft.

De inspiratie en de krachten bij FCV leken weg te vloeien, en de definitieve beslissing viel in de 85e minuut toen Chiel Teuwsen goed doorliep op de FCV verdediging, daarna via een listig hakballetje van Niek van der Sterren de bal terug ontving en koel afrondde: 2-0.

Hierdoor pakt Hegelsom drie belangrijke punten in de razend spannende 3e klasse C, waar de afstand tussen de nummers 4 en 14 (de hekkensluiter) nog slechts zes punten bedraagt. Volgende week wacht de lastige uitwedstrijd tegen MMC in Weert.