Op dinsdag 6 december jl. speelde Hegelsom 1 een inhaalwedstrijd uit tegen IVO in Velden. De wedstrijd werd anderhalve week eerder afgelast wegens het overlijden van Twan Kluskens. Op deze koude dinsdagavond kwam Hegelsom goed uit de startblokken en dwong enkele kleine kansjes af. Het vizier stond echter nog niet op scherp. Na een wat matte fase werd Hegelsom vooral in het tweede deel van de eerste helft sterker. De ploeg kreeg van de gastheren veel ruimte om aan te vallen en werd vooral over de linkerflank gevaarlijk onder impuls van Jordi Janssen en Denny Bongers. IVO kwam er wel af en toe uit maar werd niet gevaarlijk.

In de 35e minuut kopte Will Spreeuwenberg de bal binnen na een corner van Joey Joosten en nam Hegelsom een, op dat moment dik verdiende, 0-1 voorsprong. Even later raakte Bart Spreeuwenberg nog de buitenkant van de paal met wederom een kopbal uit een hoekschop, en wist de IVO-doelman redding te brengen in een 1-op-1 situatie met spits Chiel Teeuwsen. Hierdoor bleef het 0-1 tot aan de rust.

Achteraf bezien had Hegelsom in deze fase minimaal een tweede doelpunt moeten scoren, want zoals zo vaak in het voetbal gold ook hier: als je zelf niet scoort, valt het doelpunt aan de andere kant. Een onschuldig ogend rollertje glipte Hegelsom-doelman Sjors Witt door de handen en plotseling stond het totaal onverwacht 1-1 in de 52e minuut.

Hierna werd het spel van Hegelsom chaotischer, mede door sneller en beter druk zetten van IVO. Het spel ging nu meer gelijk op. Tot tweemaal toe claimde Hegelsom nog een strafschop, maar de scheidsrechter wilde er niet aan. Al met al ontbrak het nodige geluk voor de Hegelsom-mannen, en in een meer spannende dan goede slotfase werd dan ook niet meer gescoord.