Op zondag 24 februari ging Hegelsom 1 op bezoek bij de afgetekende koploper FCV Venlo. Ondanks gemaakte afspraken ontbrak de felheid op alle fronten bij de roodhemden, wat leidde tot een kansloze 7-0 nederlaag.

De openingsfase van de wedstrijd was duidelijk voor de gastheren. Na een kwartier spelen bereikte een FCV-aanvaller de achterlijn en vond een vrijstaande ploeggenoot die ongehinderd kon binnentikken: 1-0. Amper een minuut later leidde opnieuw een actie aan de rechterkant tot wederom een makkelijk te benutten kans en het tweede tegendoelpunt.

Hegelsom leek de ernst van de zaak nog niet te beseffen en bleef de tegenstander overal op het veld te veel ruimte geven. Rond de 25e minuut werd op een lange bal vanuit de FCV verdediging alleen door de rechtsbuiten van de Venlonaren gelopen. Zijn voorzet en de daaropvolgende kopbal leidden tot het derde doelpunt. Ook de 4-0 viel uit een kopbal, ditmaal na corner van de linkerkant.

De enige Hegelsomse kans voor rust kwam voort uit goed voorbereidend werk van Niek Peeters, maar helaas kwam Rik Huijs een teenlengte tekort. Vlak voor rust viel de vijfde tegentreffer, toen de bal niet goed werd weggewerkt en vanaf de linkerkant goed werd ingeschoten door een FCV aanvaller.

In de rust paste trainer Math Joosten twee wissels toe. A-jeugdspeler Wessel van Rengs kwam erin als linksback en groeide in de volgende 45 minuten uit tot de beste speler aan Hegelsomse zijde. De aanvalsdrang van FCV was onverminderd maar de gasten slaagden er nu beter in om deze te beteugelen. Een ongelukkige situatie leidde tot de 6-0: een ongevaarlijke vrije trap stuitte vlak voor doelman Joris Hagens op, zodat de rebound een koud kunstje was. Nadat FCV uit een kopbal nogmaals scoorde, verdiende Jordi Geurts nog een penalty. Deze werd via de lat over geschoten door Djen Verkoelen, iets wat naadloos in het wedstrijdbeeld paste. Snel vergeten deze wedstrijd, en zorgen dat de punten gepakt worden tegen de directe concurrenten!