In een gelijk opgaande strijd tegen het hoog geklasseerde Merefeldia bleef Hegelsom weer met lege handen achter.

Op deze koude zondagmiddag moest Hegelsom aantreden tegen Merefeldia in Nederweert. Merefeldia had misschien iets meer balbezit deze middag maar de beste kansen waren voor Hegelsom.

Hegelsom kwam goed uit de startblokken en via een goed uitgevoerde aanval had het al in de eerste minuut op voorsprong kunnen komen. Guido Kauffeld schoot de bal echter in het zijnet. In de 20e minuut kwam Marc van Rens goed door op een pass van Guido Kauffeld en zijn schot ging maar net over. Waar aanvoerder Wil Spreeuwenberg afgelopen dinsdag nog scoorde uit een corner kopte hij de bal nu in een soortgelijke situatie na een half uur spelen maar net naast. Even later werd Niek van der Sterren goed vrijgespeeld door Marc van Rens en schoot uit de draai ook maar net naast. Even leek Merefeldia gevaarlijk te worden. Ken Boonen verlengde de bal met de hak op Raf Knapen maar deze scoorde in buitenspelpositie en het doelpunt werd afgekeurd. Aan de andere kant had de scheids de bal op de stip moeten leggen toen Marc van Rens werd neergelegd binnen de 16 maar hij ging hier niet in mee. Op slag van rust kreeg Denny Bongers ook nog een goede kans op de 0-1 maar zijn vlammend schot werd gekeerd door keeper Feijen.

Na rust werd het spel rommeliger en vielen er niet veel kansen meer te noteren. Uit het niets kwam Merefeldia 9 minuten voor tijd toch op een voorsprong. Ken Boonen ging door op rechts en legde terug op aanvoerder Jack Vonken die zijn geplaatst schot via de paal binnen zag gaan. Enkele minuten later schoot Sil Stokbroeks bijna de 2-0 binnen maar zag zijn schot naast gaan. Hegelsom zette alles op alles om de meer dan verdiende gelijkmaker te forceren maar helaas was de tijd te kort.