Op deze herfstachtige zondagmiddag wist Hegelsom de punten in eigen huis te houden , maar gemakkelijk ging het zeker niet.

Zowel Hegelsom als GFC waren het seizoen zwak begonnen en gestart met een nederlaag. Het was beide teams er dan ook alles aan gelegen om de eerste overwinning van het seizoen te behalen. Hegelsom begon sterk aan de wedstrijd en kreeg binnen tien minuten al twee uitgelezen mogelijkheden om de score te openen. Eerst werd Luc van Osch de diepte ingestuurd hij legde de bal opzij op de mee opgekomen Rik Huijs wiens schot gekeerd werd door de keeper van GFC. In de rebound kreeg Luc van Osch zelf nog de kans maar zijn inzet strandde op een verdediger van GFC. Nog geen 3 minuten later werd Marc van Rens door Jordy Janssen weggestuurd maar ook hij vond de keeper van GFC op zijn weg. Na een dik kwartier spelen was het dan toch raak. Een vrije trap genomen door Will Spreeuwenberg werd door broer Bart binnengekopt en hij zette Hegelsom op een verdiende 1-0 voorsprong. Aan de andere kant was keeper Sjors Witt alert en moest enkele malen op schoten van afstand redding brengen. In de 34 minuut leek GFC op gelijke hoogte te komen . Een schot van net buiten de zestien werd nog door keeper Witt gekeerd maar op de tweede inzet was hij kansloos. Dit doelpunt werd echter terecht afgekeurd vanwege buitenspel. Op slag van rust kwam Hegelsom op een comfortabele 2-0 voorsprong. Nadat Luc van Osch werd gevloerd binnen de zestien mocht Will Spreeuwenberg vanaf elf meter aanleggen. De keeper van GFC koos de juiste hoek maar kon de hard ingeschoten bal toch niet keren en Hegelsom ging met 2-0 de rust in. Na rust was er lange tijd niets aan de hand, GFC had wel meer dreiging maar kwam toch niet echt tot uitgespeelde kansen. Het stormachtige weer had behoorlijk veel invloed op het spel. Zo verkeek de uitgekomen keeper Sjors Witt zich op een hoge bal die plots stilviel net buiten het strafschot gebied. Willem van Aarssen liet deze kans niet onbenut en schoot de bal in het lege doel. GFC had nog twintig minuten om de nederlaag af te wenden en zette alles op alles om de gelijkmaker te forceren en in de blessuretijd leek dit ook te gaan lukken. GFC scoorde de 2-2 en in eerste instantie werd het doelpunt toegekend door de
scheidsrechter maar daarna alsnog vanwege handspel afgekeurd. De zwaarbevochten overwinning werd uiteindelijk door de rood/witten over de streep getrokken. Volgende week mag Hegelsom wederom thuis aantreden en dan is EWC uit Well de tegenstander.