Hegelsom – Sparta ’18 1-0

Hegelsom heeft afgelopen zondag de eerste zege van het seizoen geboekt. In de derby tegen Sparta ’18 uit Sevenum pakten de mannen van trainer Ron Spruit terecht de volle winst.

 

Het najaarszonnetje scheen en er was veel publiek aanwezig op sportpark Wienes, het was dan ook alweer ruim 20 jaar geleden dat Hegelsom en Sparta elkaar troffen in de competitie.

Hegelsom begon sterk en had een licht overwicht. In de 20e minuut kopte Denny Bongers uit een corner net naast. Na een half uur spelen kreeg Sparta speler Stan Wolters de rode kaart voorgehouden en moest Sparta met tien verder. Hij belemmerde Marc van Rens de vrije doorgang naar het doel. De vrije trap die hierop volgde werd door Joey Joosten maar net over geschoten. Op slag van rust kreeg Marc van Rens een nieuwe mogelijkheid. Uit een mooie steekpass van Guido Kauffeld schoot hij jammer genoeg voorlangs. Ook Denny Bongers kreeg in de blessuretijd van de eerste helft nog een goede kans maar zijn kopbal werd door keeper van den Broek nog net over het doel getikt.

Net na rust kwam Hegelsom op een verdiende voorsprong. Joey Joosten schoot uit een afgeslagen corner op doel. In eerste instantie kon keeper van den Broek de bal nog keren maar in de rebound liep Guido Kauffeld de bal binnen. Sparta was ondanks de numerieke minderheid niet de mindere maar de verdediging van Hegelsom gaf geen krimp. Sparta was nog een maal gevaarlijk maar de kopbal van Thomas Lucassen verdween via de rug van Bart Spreeuwenberg langs het doel van keeper Witt. De voorsprong kwam niet meer in gevaar en in het laatste gedeelte van de wedstrijd had Hegelsom met wat meer rust en overzicht aan de bal de wedstrijd op slot kunnen gooien. Het boekte uiteindelijk een zwaarbevochten maar dik verdiende overwinning op Sparta en heeft nu vier uit vier. Volgend weekend is er geen programma omdat Hegelsom vrijgeloot werd in de beker. De week erop gaan ze op bezoek bij