Het kan verkeren. Liet Heijen zijn supporters vorig seizoen tot april op de eerste zege wachten, deze jaargang is de ploeg dankzij een 2-1 zege op Hegelsom na twee ronden medekoploper.

Met zes uit twee maakt het team van trainer Peter ten Haaf een kick start, al worden daar nog geen conclusies aan gebonden. In Heijen blijft iedereen nuchter. „De resultaten zijn goed. Ons spel kan beter,” blikte club- en klassentopscorer Maarten van der Burgt na afloop terug „maar dit geeft wel zelfvertrouwen.”

Op sportpark De Heikamp in Heijen was Hegelsom vanaf de aftrap de betere ploeg, maar vergaten de mannen van trainer Math Joosten zichzelf te belonen voor het goede en frisse aanvalsspel. Heijen, dat de eerste helft schadevrij doorstond, en zelf zo nu en dan tot een aanval kwam, zag een grove onachtzaamheid direct na rust afgestraft. Een corner van Rik Huijs werd door Djen Verkoelen in de goal gekopt. Van die tegentreffer baalde trainer Ten Haaf, al repareerden zijn manschappen de schade zelf. „We hadden het er vooraf over gehad. Van Hegelsom wisten we dat de corner bij de eerste paal een wapen is, maar we stonden te dromen.” De openingstreffer gaf de bezoekers geen vleugels. Hegelsom waande zich in veilige haven, en nam gas terug. De rekening voor die houding werd de gasten in het laatste half uur gepresenteerd. De jonge honden van trainer Ten Haaf roken bloed. De rebound van een kopbal op de lat werd door Jeen Schiks tegen de touwen geschoten. Een door keeper Hagens half gestopte inzet van aanvalsleider Maarten van der Burgt werd in de slotfase door invaller Dirk Schoonenberg afgestraft. Ondanks herhaaldelijk aandringen van Hegelsom gaf Heijen geen krimp. De tweede overwinning werd over eindstreep getrokken. Verliezend coach Math Joosten kon leven met de nederlaag. „We waren in de eerste helft heer en meester. Na de snelle goal na rust liepen we alleen maar terug. Terwijl vooruit voetballen ons sterke punt is. Ons spel is goed, maar we missen een slimme spits.” Heijenaar Maarten van der Burgt genoot: „Heeft DEV-Arcen gewonnen? Dan spelen we zondag weer een topper.”

We liepen na het doelpunt terug terwijl vooruit spelen juist ons sterke punt is Hegelsom-trainer Math Joosten