Deze zondag stond voor Hegelsom de derde competitiekraker tegen Ospel op het programma. Door ingrijpen van de KNVB (onreglementair opstellen van een geschorste speler) werd de thuiswedstrijd tegen Ospel al eens volledig overgespeeld. Veel mocht het baten; zowel het eerste duel als de re-match 30 maart gingen jammerlijk verloren. Dat werd vandaag rechtgezet: In en tegen Ospel werd ondanks een matige wedstrijd met 1-2 gewonnen.

Hegelsom komt niet heel sterk uit de startblokken. De mannen uit Ospel hebben duidelijk het beste van het spel en dat resulteert ook in de eerste kansen. De paal, de keeper en het (gebrek aan) richtingsgevoel van de Ospelse frontlinie brengen gelukkig uitkomst. Het is in de 40e minuut dan ook geheel tegen de verhoudingen in dat Hegelsom op voorsprong kan komen. Jordy Janssen krijgt de bal op de rand van de 16-meter in bezit en schuift met een droge knal de bal in de verre hoek: 0-1. Dit verandert het spelbeeld echter niet: Ook in de laatste minuten van de eerste helft krijgt RKSVO nog voldoende kansen op de gelijkmaker. Keeper Sjors Witt en laatste man Bart Spreeuwenberg steken daar een aantal keer vakkundig een stokje voor.

Hoewel Hegelsom in de tweede helft iets scherper begint, lijkt het toch lastig te worden de voorsprong vast te houden. Ospel is scherp en heeft het betere van het spel. De 1-1 is dan ook een kwestie van tijd, al wordt die de eerste keer afgekeurd (buitenspel). Uitstel blijkt geen afstel: in de 79e minuut is het alsnog raak als bij een corner de bal niet goed uitverdedigd wordt en op de rand-16 terecht komt. Het schot dat volgt wordt in het drukke 16 meter gebied nog door een aantal schoenen, schenen, knieën beroerd voordat het het net laat bollen: 1-1. Het lijkt daarmee nog een paar minuten billenknijpen te worden voor de Hegelsommers.

Daar moet invaller Chiel Teeuwsen echter anders over gedacht hebben. Na een corner voor Hegelsom staat Will Spreeuwenberg nog steeds doorgeschoven in aanvallende positie en weet de afgeslagen corner opnieuw voor te leggen. De inlopende Chiel schat deze loepzuivere voorzet op waarde en werkt de bal de Ospelse goal in. Enigszins tegen de verhoudingen in gaat Hegelsom daardoor naar huis met 3 punten.

Dat betekent dat er voor Hegelsom mogelijk een geweldige slotronde van de competitie aankomt. Mocht het de rood-witten van trainer Ron Spruit lukken de thuiswedstrijd tegen SV Blerick te winnen wordt er gespeeld voor promotie naar de 2e klasse. Een schril contrast met de situatie net ná de winterstop, toen men vooral bezig was met ‘niet degraderen’. Middels een ijzersterke derde periode werd dit vakkundig omgedraaid en kan het elftal nu bijna ruiken aan de nacompetitie.

Tot slot nog een oproep aan alle Hegelsommers die de plaatselijke FC een warm rood-wit hart toedragen: Aanstaande maandag 29 mei (2e pinksterdag) speelt Hegelsom de allesbeslissende wedstrijd tegen de nummer 8 Blerick. Het zou mooi zijn als we in grote getalen aanwezig zijn om voor de nodige vocale steun te zorgen!