Afgelopen zondag stond de derby America – Hegelsom weer op het programma. Normaal gesproken een aantrekkelijk wedstrijd met veel doelpunten.

In de eerste helft waren beide ploegen redelijk gewaagd aan elkaar. Kansen aan beide helften maar geen openingstreffer. Dit resulteerde in de brilstand met de rust. De tweede helft begon goed voor Hegelsom. Via een corner kwam de bal terecht op het hoofd van Will Spreeuwenberg en de aanvoerder wist van dichtbij hard in te koppen: 0-1 Hegelsom. Na de 0-1 deden zich geen opmerkelijke situaties meer voor beide ploegen.
Dit veranderde in de 70ste minuut. America wordt gestraft met een rode kaart, natrappen volgens de scheidsrechter. Niet veel later profiteerde Hegelsom van deze man-meer situatie. De snelle Jordi Geurts werd (weer) neergehaald rond de 16-meter en dus een vrije trap op een mooie plek voor een linkspoot. Joey Joosten gaat achter de bal staan en krult de bal over de muur in de rechterbovenhoek. 0-2 voor Hegelsom. America probeerde nog de aansluitingstreffer te maken maar keeper Sjors Witt hield Hegelsom in de laatste minuten overeind.

Met 9 punten uit 4 wedstrijden bezet Hegelsom de 3de plek. Aanstaand zondag staat alweer de volgende derby op het programma. Ditmaal ontvangt Hegelsom op sportpark Wienus SV Meterik.