Hegelsom – Sportclub Irene 1-2

SC Irene begon sterk aan de wedstrijd en drong de ploeg van trainer Spruit met verzorgd spel terug in de verdediging. Irene hield het baltempo hoog in het begin. Door hun opportunistische speelstijl gaf Irene achterin echter ook erg veel ruimte weg waar de voorwaartsen van Hegelsom af en toe wel ruimte mee wisten. In de 20ste minuut kwam SC Irene op voorsprong , de balvaardige Sven Denessen slalomde door de Hegelsomse verdediging en rondde beheerst af. Aan de andere kant zag Bram Clabbers zijn kopbal gekeerd worden door de keeper van Irene. In de 30ste minuut had Hegelsom geluk toen de geheel vrijstaan Amine Bachiri in het zijnet schoot. Hegelsom kwam terug in de wedstrijd door een penalty die benut werd door Wil Spreeuwenberg. Jordi Janssen werd aangetikt binnen de 16 en scheidsrechter Benneker kon niet anders dan de bal op de stip leggen. Irene was het daarna even helemaal kwijt. Denny Bongers zijn solo had meer verdient maar hij schoot de bal recht in de handen van de keeper. Op slag van rust had Irene alle geluk van de wereld dat Hegelsom niet op voorsprong kwam. Op 25 meter van het doel kreeg Hegelsom een vrije trap die hard ingeschoten werd door Wil Spreeuwenberg. Zijn schot werd door de keeper van Irene nog gekeerd en in de rebound schoot Niek v/d Sterren op de lat en werd de tweede inzet van Guido op de doellijn door een verdediger gekeerd.

Na rust zette Irene gelijk meer druk naar voren maar de goed georganiseerde verdediging van Hegelsom gaf geen krimp. In de 53 minuut kwam Hegelsom op voorsprong. Aanvoerder Spreeuwenberg scoorde zijn tweede van de middag. Hij kopte de bal uit een voorzet van Denny Bongers bij de tweede paal binnen. In de 74 minuut claimde Hegelsom opnieuw een strafschop toen Niek v/d Sterren gevloerd werd binnen de 16 maar de scheids ging hier niet in mee. In het laatste kwartier van de wedstrijd probeerde SC Irene de gelijkmaker te forceren. Hegelsom profiteerde niet van de geboden ruimte achterin. Het had met enkele messcherpe counters de wedstrijd in het slot kunnen gooien. Maar Denny Bongers had geen geluk, hij vond eerst de keeper op zijn weg en even later de paal. De ingevallen Benjamin Conteh kreeg ook nog een beste kans maar schoot de bal in het zijnet. Scheidsrechter Benneker liet lang naspelen maar de overwinning kwam niet meer in gevaar en de drie punten zaten in de pocket. Een knappe prestatie van de ploeg van trainer Ron Spruit. Volgende week komt koploper Laar op bezoek en zullen we zien of het Hegelsom lukt om de punten in eigen huis te houden