In het frisse Wanssum heeft Hegelsom vandaag punten laten liggen tegen koploper SV United. In het gevecht om de koppositie – op een uitermate slecht veld – verdiende de roodwitten geen enkel moment de 3 punten. Na een 2-0 verlies op de combinatie uit Meerlo-Wanssum loopt het verschil met de nummer 1 op naar 5 punten.

De eerste paar minuten van de wedstrijd toonde Hegelsom nog kracht, wil en inzet. Echter, al na 10 minuten zakte dit al helemaal weg. Het bleek een kantelpunt; het resterende deel van de wedstrijd was de overhand aan SV United. Dit resulteerde in de 29e minuut in de 1-0: United sneed door de verdediging en werd geen strobreed in de weg gelegd.

Na de rust veranderde het spelbeeld niet. Hoewel Hegelsom enkele kansen kreeg, konden deze niet tot goals gepromoveerd worden. Het gros van de kansen was echter voor SV United. Het duurde tot minuut 90+2 voordat de genadeslag werd uitgedeeld. Een corner aan de zijde van Hegelsom wordt door de blauw-witten binnengekopt: 2-0.

Dat het vandaag niet goed genoeg was, dat is duidelijk. Waar dat aan ligt niet. 29 maart is er kans op revanche: Dan bezoeken de mannen van SV United sportpark Wienus. Tot die tijd zal alles gewonnen moeten worden, om zicht te houden op de top.